Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Τα νέα προεδρεία

Η πρώτη Κυριακή της χρόνιας σημαδεύτηκε από την εκλογή των προεδρείων στα νομαρχιακά και δημοτικά συμβούλια όλης της χώρας και φυσικά της Δυτικής Μακεδονίας, με αρκετές αλλαγές στις θέσεις και χωρίς παρατράγουδα.

Νομαρχιακό συμβούλιο Φλώρινας
Νέος πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Φλώρινας για την επόμενη διετία εκλέχτηκε ο Ιωάννης Γερμανίδης με 13 ψήφους υπέρ και 8 λευκά, όντας ο μοναδικός υποψήφιος.
Για τη θέση του αντιπροέδρου υπήρχαν δύο υποψήφιοι, ο Δημήτριος Μαυρόπουλος και ο Μιχαήλ Τσώκας, όπου με 13 ψήφους υπέρ εξελέγη ο κ. Μαυρόπουλος. Γενική Γραμματέας εξελέγη κατά πλειοψηφία η Αναστασία Παυλίδου.
Για την πρώτη Νομαρχιακή Επιτροπή ως τακτικά μέλη εξελέγησαν οι Στυλιανός Ανδρέου και Ιωάννης Αδαμίδης με 20 και 11 ψήφους αντίστοιχα, ενώ ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Γεώργιος Ψαλίδας και Αναστασία Νοβατσίδου με 14 ψήφους.
Για τη δεύτερη Νομαρχιακή Επιτροπή εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι Αθανάσιος Μπέλτσος και Ιωάννης Στρατάκης με 13 ψήφους έκαστος, ενώ ως αναπληρωματικά μέλη οι Βασίλειος Ιωάννου και Αθανάσιος Τάσσου με 14 ψήφους ο καθένας.
Πριν τη διεξαγωγή των ψηφοφοριών ο νομάρχης Γιάννης Βοσκόπουλος ευχήθηκε στους νομαρχιακούς συμβούλους και στους παρευρισκόμενους, καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και προκοπή.

Νομαρχιακό συμβούλιο Κοζάνης
Ο Παναγιώτης Πλακεντάς θα είναι και για την επόμενη διετία ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Κοζάνης μετά την εκλογική διαδικασία κατά την ειδική συνεδρίαση του σώματος. Ο κ. Πλακεντάς επανεξελέγη με 18 ψήφους, έναντι 11 ψήφων που έλαβε ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης που προτάθηκε από τη πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ενώ λευκό ψήφισε ο Γιάννης Μητσιάκος. Την εκλογή διαπαραταξιακού προεδρείου πρότειναν οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης Ιορδάνης Ανδρεάδης και Γιάννης Αποστολίδης αντίστοιχα.
Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Αθανάσιος Κοσματόπουλος με 18 ψήφους έναντι 11 ψήφων του Γιάννη Αποστολίδη και γραμματέας η Κική Αποστολίδου με 18 ψήφους έναντι 11 ψήφων της Ελένης Μεντεσίδου.
Εν τω μεταξύ αίσθηση προκάλεσε η απουσία του πρώην προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου και πολιτευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπου Σαχουλίδη.
Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής του νέου προεδρείου και τη συγκρότησή του σε σώμα, ο νομάρχης Γιώργος Δακής συνεχάρη το νέο προεδρείο για την εκλογή του, τονίζοντας, ότι η μέχρι τώρα παρουσία των μελών του τόσο στο θεσμό όσο και στην κοινωνία, αποτελούν εχέγγυα για την άψογη και επιτυχημένη λειτουργία του.

Νομαρχιακό συμβούλιο Καστοριάς
Ο Ανδρέας Οικονόμου εξελέγη πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Καστοριάς με 11 ψήφους, έναντι 7 ψήφων της Αλεξάνδρας Μιρκοπούλου, ενώ υπήρξε ένα άκυρο και ένα ασταύρωτο ψηφοδέλτιο. Σημειώνεται ότι από τη διαδικασία του νομαρχιακού συμβουλίου απουσίαζε ο νομαρχιακός σύμβουλος Παναγιώτης Γαβριηλίδης.
Ο Ανδρέας Γούλιος εκλέχτηκε αντιπρόεδρος, ενώ στη θέση του γραμματέα εκλέχτηκε ο Δημήτριος Σαββόπουλος, συνυποψήφιοι για τις αντίστοιχες θέσεις ήταν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Γκουμπιδένης και Σταύρος Τατσίδης.
Ο νέος πρόεδρος αρχικά, ευχαρίστησε όλους τους νομαρχιακούς συμβούλους για την εκλογή του, για την οποία είπε ότι αποτελεί «μεγάλη τιμή, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη». Δήλωσε δε, πως στα νέα του καθήκοντα θα κινηθεί με «ισονομία και ευθυκρισία, για την όσο το δυνατόν αρτιότερη εισήγηση των θεμάτων του νομαρχιακού συμβουλίου και τη διεκπεραίωση των ζητημάτων σε πλαίσια ευταξίας και νομιμότητας, σε μία προσπάθεια σύνθεσης απόψεων και άμβλυνσης των αντιθέσεων».

Νομαρχιακό συμβούλιο Γρεβενών
Μετά τη σχετική διαδικασία που έλαβε χώρα στην πρώτη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Γρεβενών για τη νέα χρονιά, πρόεδρος εξελέγη ο Ανδρέας Τόσκας. Στη θέση του αντιπρόεδρου και της γραμματέως εξελέγησαν αντίστοιχα οι Λάμπρος Χατζηζήσης και Αικατερίνη Πέτρου.
Μετά την εκλογή του νέου προεδρείου ο νομάρχης Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης ευχήθηκε στους εκλεγέντες καλή και δημιουργική θητεία και ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο Χρίστο Λιόλιο για το έργο του.

Δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας
Η Ελένη Στάϊου – Δανιηλίδου εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας, η οποία έλαβε 18 ψήφους (3 λευκά). Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε από την αντιπολίτευση η Αλεξάνδρα Κεβρεκίδου – Αλεξανδρίδου, στην τρίτη ψηφοφορία, με 20 ψήφους υπέρ και 1 λευκά. Γραμματέας του συμβουλίου εκλέχτηκε η Μαρία Σταμέλου – Παρδάλη με 18 ψήφους (3 μειοψήφησαν).
Για τη δημαρχιακή επιτροπή εκλέχτηκαν από την πλειοψηφία οι Αντώνης Σίπκας, Υβόνη Μπάρα – Κωνσταντάκου, Δημήτριος Παπαδημητρίου και Όλγα Τούζου – Καλπάκη και από τη μειοψηφία οι Όλγα Μούσιου - Μυλωνά και Αριστοτέλης Γεωργιάδης. Αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι Σπύρος Κρομμύδας, Θεόδωρος Γούτης και Σταύρος Τσουμίτας και από τη μειοψηφία οι Παύλος Μάγγος και Ιωάννης Μουρατίδης.
Η νέα πρόεδρος του συμβουλίου, ευχαρίστησε το σώμα για την τιμή που της έκανε να την εκλέξει στην θέση του προέδρου.

Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
Η Αναστασία Σιώμου είναι η νέα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης μετά την ομόφωνη απόφαση της ειδικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε επίσης ομόφωνα ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Θωμάς Γκατζόφλιας και γραμματέας ο Αναστάσιος Αναστασούδης.
Τη νέα Δημαρχική Επιτροπή αποτελούν από την πλειοψηφήσα αρχή οι Γιώργος Καλλιάνίδης, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Βαγγέλης Καραπάτσιος Νούλα Τουμπουλίδου και από την μείζονα αντιπολίτευση η Άννα Νανοπούλου και η Στέλλα Ρουσιάδου.

Δημοτικό Συμβούλιο Πτολεμαΐδας
Η Σοφία Τέλλιου με 16 ψήφους εκλέχθηκε πρόεδρος στο δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαΐδας κατά τις δημαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του προεδρείου και της Δημαρχιακής Επιτροπής. Στη θέση της γραμματέως εξελέγη η Κυριακή Σαββουλίδου και αντιπρόεδρος ο Πέτρος Τσολάκης.

Σε δήμους του νομού Κοζάνης
Στις δημαιρεσίες στους υπόλοιπους δήμους του νομού Κοζάνης, πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων εξελέγησαν: στο δήμο Ασκίου η Μελούλα Ζιόγου, στο δήμο Αιανής ο Αντώνης Σιαμπανόπουλος, στο δήμο Βελβεντού ο Ιωάννης Τράντας, στο δήμο Ελίμειας ο Μανόλης Πατσιλιάς, στο δήμο Δημητρίου Υψηλάντη ο Παύλος Παναγιωτίδης, στο δήμο Ελλησπόντου ο Αλέξανδρος Ποσινακίδης, στο δήμο Σερβίων ο Θωμάς Πάτας, στο δήμο Σιάτιστας ο Γιώργος Γκουντούλιας, στο δήμο Τσοτυλίου ο Παύλος Τριανταφυλλίδης, στο δήμο Μουρικίου ο Τηλέμαχος Κουσίδης, στο δήμο Βερμίου ο Δημήτρης Ιατρόπουλος, στο δήμο Νεάπολης ο Χαράλαμπος Χαλτογιαννίδης, στο δήμο Αγίας Παρασκευής ο Κυριάκος Αντωνιάδης και στο δήμο Καμβουνίων η Μάρθα Γραμματικοπούλου.

Σε δήμους του νομού Καστοριάς
Στο δήμο Καστοριάς εξελέγησαν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Νεκτάριος Μεγγούδης, αντιπρόεδρος ο Αθανάσιος Μηταλίδης και γραμματέας η Αγνή Βασιλειάδου – Τζήλλα.
Στους υπόλοιπους δήμους του νομού Καστοριάς πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων εξελέγησαν: στο δήμο Άργους Ορεστικού ο Δημήτρης Σαρρής, στο δήμο Αγίας Τριάδος ο Γιώργος Καπατασίδης, στο δήμο Νεστορίου ο Μιχάλης Σμέρνος, στο δήμο Βιτσίου ο Πέτρος Αλεξίου, στο δήμο Ίωνος Δραγούμη ο Κώστας Αντωνόπουλος, στο δήμο Κορεστείων ο Νίκος Κουλουκλίδης, στο δήμο Μεσοποταμίας η Δέσποινα Κοζατσάνη, στο δήμο Ακριτών ο Γιάννης Σπυρίδης, στο δήμο Μακεδνών ο Γιώργος Δουβλετής και στο δήμο Αγίων Αναργύρων ο Γιώργος Τσαχαλίδης.

Σε δήμους του νομού Γρεβενών
Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γρεβενών εξελέγη ο Γιάννης Χάτσιος, του δήμου Δεσκάτης ο Τηλέμαχος Καψάλης, του δήμου Αγίου Κοσμά ο Τάσος Χριστόπουλος, του δήμου Ηρακλεωτών ο Παναγιώτης Παπακώστας, του δήμου Θεόδωρου Ζιάκα ο Αθανάσιος Καραούλας, του δήμου Βεντζίου ο Δημήτρης Γκάνης, του δήμου Γόργιανης ο Γιώργος Λιόντος και του δήμου Χασίων ο Κώστας Γκέτσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: