Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Νέοι ορισμοί αντινομαρχών και αντιδημάρχων

Συνεχίστηκαν την περασμένη εβδομάδα οι ορισμοί αντινομαρχών και αντιδημάρχων στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από τους νομάρχες και δημάρχους. Έτσι, διαμορφώθηκε ο νέος χάρτης της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς προηγήθηκαν και οι πρώτοι ορισμοί στις αρχές του έτους.


Νομαρχία Φλώρινας
Στη νομαρχία Φλώρινας, ορίστηκαν από το νομάρχη Γιάννη Βοσκόπουλο, οι δύο αντινομάρχες για το έτος 2009. Πρόκειται για τον Γιάννη Αντωνιάδη, που παραμένει για τρίτη συνεχή χρονιά και το νεοεισελθόντα Χρήστο Ευαγγέλου.
Ο κ. Αντωνιάδης είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο, την εποπτεία και τον συντονισμό των υπηρεσιών των διευθύνσεων Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Οικονομικών Υπηρεσιών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εγγείων Βελτιώσεων, Κτηνιατρικής, Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Περιβάλλοντος, καθώς και των τμημάτων Γραμματείας και Πληροφορικής Υποστήριξης των Διευθύνσεων.
Ο κ. Ευαγγέλου είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο, την εποπτεία και τον συντονισμό των υπηρεσιών των διευθύνσεων Διοίκησης Προσωπικού, Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού και Τουρισμού, Κ.Ε.Π., Αγροφυλακής, Πολεοδομίας – Χωροταξίας και ΚΤΕΟ, καθώς και του τμήματος Γραμματείας και Πληροφορικής Υποστήριξης των διευθύνσεων, του τμήματος Οικονομικής Διεκπεραίωσης και του τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης Νομαρχιακών Οργάνων.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αντινομαρχών, ο κ. Βοσκόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, ενώ και οι δύο με τη σειρά τους τον ευχαρίστησαν. «Η επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου με τιμά και τον ευχαριστώ πολύ. Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις είναι πολύ περισσότερες. Έχουμε μπροστά μας την πρόκληση και το στοίχημα του ΕΣΠΑ και καλούμαστε να δουλέψουμε σκληρά για να μην προδώσουμε την εμπιστοσύνη του φλωρινιώτικου λαού» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνιάδης. Ο κ. Ευαγγέλου τόνισε πως «θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να πάμε τον τόπο μας ένα βήμα πιο μπροστά».

Δήμος Φλώρινας
Στο δήμο Φλώρινας τοποθετήθηκαν στις θέσεις των αντιδημάρχων οι Όλγα Τούζου – Καλπάκη, Θεόδωρος Γούτης και Σπύρος Κρομμύδας.
Στην κα Τούζου ανατέθηκαν: η αναπλήρωση του δημάρχου σε περίπτωση απουσία ή κωλύματος, η οργάνωση και πραγματοποίηση των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων του δήμου, ο συντονισμός του γραφείου ενημέρωσης και η υπογραφή βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας, κατά την απουσία εκτός γραφείου του δημάρχου.
Στον κ. Γούτη η εποπτεία της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών του τεχνικού τμήματος (δημοτικού δάσους, πάρκων και δενδροστοιχιών του δήμου, έλεγχος του ηλεκτροφωτισμού οδών και πλατειών του δήμου κ.λ.π.), η εποπτεία του γραφείου παιδείας, η εποπτεία και ο έλεγχος των προμηθειών και η υπογραφή βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας, κατά την απουσία εκτός γραφείου του δημάρχου.
Τέλος, στον κ. Κρομμύδα ανατέθηκαν η εποπτεία και ο έλεγχος της υπηρεσίας καθαριότητας, της δημοτικής αγοράς και των δημοτικών κοιμητηρίων, καθώς και ο συντονισμός όλων των τοπικών συμβουλίων των τοπικών διαμερισμάτων του δήμου καθώς και η παρακολούθηση των θεμάτων που αφορούν σε αυτά.

Σε άλλους δήμους
Στο δήμο Αμυνταίου αντιδήμαρχοι ορίστηκαν οι Λάζαρος Γεωργιάδης και Παντελής Παπαδημητρίου. Στο δήμο Μελίτης ορίστηκαν ως αντιδήμαρχοι οι Αθανάσιος Μαύρου, Νικόλαος Τσότσκος και Λάζαρος Γαζέας. Στο δήμο Κ. Κλεινών ορίστηκαν οι Ιωάννης Αθανασιάδης, Παναγιώτης Καζαντζίδης και Γρηγόριος Ναλπαντίδης. Στο δήμο Αετού οι Νικόλαος Τσαφκόπουλος και Σπυρίδων Τσαχειρίδης. Στο δήμο Περάσματος οι Νικόλαος Γυμνόπουλος, Δημήτρης Μπαλιάσης και Κωνσταντίνος Μπουτάκης. Στο δήμο Φιλώτα οι Ιωάννηςτεταδάκης και Χρήστος Χατζητιμοθέου. Στο δήμο Πρεσπών οι Ιωάννης Σιδηρόπουλος και Βασίλειος Τσέπας.

Νομαρχία Κοζάνης
Τα καθήκοντα τους για ένα έτος ανέλαβαν μετά από την επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής οι νέοι αντινομάρχες Κοζάνης που ορίστηκαν με απόφαση του νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή. Πρόκειται για τους Λάζαρο Γκερεχτέ που ανέλαβε την αντινομαρχία Διοίκησης και Οικονομικών στην θέση της Ιωάννας Κοντογούνη - Κερίδου, Γιώργο Μαργαρίτη ως αντινομάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του Γιάννη Τσαρδακλίδη, Παύλο Τσότσο ως αντινομάρχη Κοινωνικής Ανάπτυξης στη θέση της Έλσας Φωτιάδου, ενώ παραμένει στην θέση του ο αντινομάρχης Ανάπτυξης Παραγωγικού και Περιβάλλοντος Γιάννης Σόκουτης. Παράλληλα, με απόφαση του νομάρχη Κοζάνης τις αρμοδιότητες του απερχόμενου εντεταλμένου συμβούλου εμπορίου Γιώργου Σβώλη αναλαμβάνει ο αντινομάρχης Διοίκησης και Οικονομικών.
Ο νομάρχης Κοζάνης στην τελετή παράδοσης - παραλαβής ευχαρίστησε τους απερχόμενους αντινομάρχες και τόνισε πως η Ν.Α. Κοζάνης ξεκινά το δεύτερο μισό της θητείας της με στόχο την ενδυνάμωση της ανιδιοτελούς προσφοράς στον λαό της περιοχής. Από την πλευρά τους οι νέοι αντινομάρχες δεσμεύτηκαν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά ώστε να ανταποκριθούν τα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν.

Δήμος Πτολεμαΐδας
Τους νέους αντιδημάρχους ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης. Οι νέοι αντιδήμαρχοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα για το τρέχον έτος είναι οι Πέτρος Αλεξανδρίδης, Απόστολος Καϊδης, Κωνσταντίνος Ανδρεάδης, Αθανάσιος Βούρας και Γιάννης Ασπράγκαθος.
Ο κ. Τσιούμαρης ευχαρίστησε θερμά τους αντιδημάρχους που υπηρέτησαν την προηγούμενη θητεία, ενώ παρουσιάζοντας τους νέους αντιδημάρχους και τις αρμοδιότητές τους ανέφερε ότι «με την πιστοποίηση των υπηρεσιών και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, είμαστε υποχρεωμένοι να αναπροσαρμόσουμε τις αντιδημαρχίες, σύμφωνα με τις υψηλές απαιτήσεις». Όπως τόνισε ο κ. Τσιούμαρης εμπιστεύεται νέους ανθρώπους στις περισσότερες αντιδημαρχίες, οι οποίοι διαθέτουν μεράκι και χρόνο, ώστε να υπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τοπική κοινωνία. Όπως επεσήμανε ο κ. Τσιούμαρης δίνουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, χωρίς εμπειρία και προετοιμάζουμε άξια και ικανά στελέχη, προκειμένου να συνεχίσουμε ένα έργο, το οποίο ξεκινήσαμε πριν από έξι χρόνια και το οποίο θέλουμε να συνεχίσουμε.
Ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας στη συνέχεια παρουσίασε τους αντιδημάρχους ξεχωριστά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις αρμοδιότητές τους. Για την αντιδημαρχία καθαριότητας και πολιτικής προστασίας, που αναλαμβάνει ο Πέτρος Αλεξανδρίδης, ο κ. Τσιούμαρης τόνισε ότι με στόχο τη λειτουργικότητα η υπεραντιδημαρχία αυτή διασπάται και ανατίθεται ένα σημαντικό τμήμα της στον κ. Αλεξανδρίδη με βασικό στόχο τη λειτουργία του κυνοκομείου και την αντιμετώπιση του ζητήματος των χωματερών.
Ο κ. Καϊδης αναλαμβάνει τον τομέα πρασίνου και αθλητισμού με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και του φωτισμού.
Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Ανδρεάδης αναλαμβάνει τον τομέα ποιότητας ζωής και εύρυθμης λειτουργίας των πόλεων και των οικισμών. Όπως παραδέχθηκε ο κ. Τσιούμαρης η εικόνα των τραπεζοκαθισμάτων δεν είναι και η καλύτερη και για το λόγο αυτό επελέγη ένας άνθρωπος από τους ελάχιστους που μπορεί να αναλάβει το πόστο αυτό, σηκώνοντας το βαρύ πολιτικό κόστος. Μέχρι το Πάσχα, τόνισε ο κ. Τσιούμαρης, στόχος είναι η εικόνα να έχει αλλάξει οριστικά.
Στον τομέα περιβάλλοντος, τεχνικών έργων και παιδείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Βούρας, έμπειρος μηχανικός, ο οποίος ενόψει του ΕΣΠΑ, αλλά και της ολοκλήρωσης του ΘΗΣΕΑ αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα.
Τέλος, στους τομείς Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Νεολαίας, Πολιτισμού, Δημοσίων Σχέσεων και Απασχόλησης αναλαμβάνει ο Γιάννης Ασπράγκαθος, ο οποίος, όπως τόνισε ο κ. Τσιούμαρης, θα ρίξει μεγάλο βάρος στην ενίσχυση του εθελοντισμού, της νεολαίας, αλλά και της απασχόλησης, έχοντας βιώσει ο ίδιος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι νέοι σήμερα.
Οι νέοι αντιδήμαρχοι ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το δήμαρχο για την τιμή που τους έκανε και διαβεβαίωσαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθούν επάξια στα νέα τους καθήκοντα.

Νομαρχία Καστοριάς
Ορίστηκαν από το νομάρχη Καστοριάς Κωνσταντίνο Λιάντση οι δύο νέοι αντινομάρχες για το έτος 2009. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Βασάλο και Πασχάλη Χαρούμενο, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα στην θέση των Απόστολου Τζιώτζη και Δημήτρη Σαββόπουλου.
Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής ο νομάρχης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν το πετυχημένο έργο των απερχόμενων αντινομαρχών, τονίζοντας ταυτόχρονα πως και οι δύο έχουν τα προσόντα αλλά και την εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ανταποκριθούν στο έργο που τους ανατίθεται. Παράλληλα ευχαρίστησε τους απερχόμενους αντινομάρχες, οι οποίοι εργάστηκαν και προσέφεραν άριστες υπηρεσίες κατά την διάρκεια των καθηκόντων τους. Ο νομάρχης στις δηλώσεις του τόνισε πως η συνεργασία με όλους μέσα και έξω από το Νομαρχιακό Συμβούλιο πρέπει να συνεχιστεί με άξονα των κινήσεων την έγκαιρη και κατάλληλη προετοιμασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ενόψει και του ΕΣΠΑ, που θα αποτελέσει πλεονέκτημα σε κάθε σχεδιασμό και διεκδίκηση για έναν Νομό με αναπτυξιακές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.
Στον κ. Βασάλο ανατίθεται ο έλεγχος, η εποπτεία και ο συντονισμός των διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών, Εγγείων Βελτιώσεων, Κτηνιατρικής, Πολεοδομίας, Χωροταξίας & Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Τοπογραφικής.
Στον κ. Χαρούμενο ανατίθεται ο έλεγχος, η εποπτεία και ο συντονισμός των διευθύνσεων Διοίκησης & Προσωπικού, Εμπορίου, Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών, Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών και Οικονομικών.
Με την ίδια απόφαση ορίζονται ως εντεταλμένοι σύμβουλοι με συγκεκριμένα καθήκοντα εποπτείας, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Δημήτριος Σαββόπουλος στη διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Απόστολος Τζιώτζης στο τμήμα Εκπαίδευσης και Αθλητισμού (μεταφορά μαθητών), ενώ στην εποπτεία του νομάρχη παραμένουν η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων, το τμήμα Τεχνικού Εξοπλισμού και Μηχανημάτων και το τμήμα Π.Α.Μ. – Π.Σ.Ε.Α.

Δήμος Καστοριάς
Ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Τσαμίσης όρισε αντιδημάρχους στον τομέα καθαριότητας τον Μιχάλη Ζήλα, στον τομέα των έργων τον Χρήστο Λέκκο και στον τομέα των οικονομικών τον Συμεών Κουμπάνη.
Στις δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η νέα σύνθεση θα φέρει νέα πνοή στον συνδυασμό και ευχαρίστησε τους απερχόμενους αντιδήμαρχο Σταύρο Μαγαλιό και πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Σπανό.

Νέοι αντιδήμαρχοι στο νομό Γρεβενών
Νέους αντιδημάρχους όρισαν με αποφάσεις τους οι δήμαρχοι του νομού Γρεβενών. Στο δήμο Δεσκάτης ορίστηκαν οι Δημήτρης Μίγγος και Γιώργος Παπαντώνης, στο δήμο Βεντζίου οι Ματθαίος Καφετζής και Παρασκευάς Αποστόλου, στο δήμο Ηρακλεωτών οι Παναγιώτης Παπακώστας και Γιώργος Τζήκας, στο δήμο Θεοδώρου Ζιάκα οι Στέφανος Ράπτης και Νίκος Παπαξάνθης, στο δήμο Χασίων ο Λεωνίδας Αναστασίου, ενώ παραμένει στη θέση του ο Κώστας Γκέτσιος, όπως παραμένει στη θέση του ως αντιδήμαρχος, στο δήμο Γόργιανης, ο Γιώργος Γούλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: