Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Εκαναν ατελιέ… πλατείες και δρόμους







Από τη στιγμή που οι χώροι δεν επαρκούν, φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, πήραν την απόφαση και ζωγράφισαν στην κεντρική πλατεία, αλλά και σε δρόμους, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο για την έλλειψη κτιριακών υποδομών.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των φοιτητών Ανδρέας Βερναρδάκης τόνισε πως «αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε έξω. Είπαμε ότι είναι μια πιο δημιουργική περίπτωση για διαμαρτυρία για το κτιριακό πρόβλημα το οποίο ισχύει αυτή τη στιγμή. Ζητάμε κάτι πιο άμεσο και πιο μόνιμο. Σίγουρα μια λύση είναι τα προκάτ, αλλά δεν είναι κάτι άμεσο σίγουρα, ούτε κάτι μόνιμο και γι’ αυτό πιστεύουμε σε κάτι περισσότερο».
Η δευτεροετής φοιτήτρια, Ιφιγένεια Αβραμοπούλου σημείωσε πως «βγήκαμε στους δρόμους, μια κίνηση την οποία κάνουμε για να διαμαρτυρηθούμε για αυτό που διεκδικούμε, το εντελώς αυτονόητο δηλαδή. Θέλουμε μια λύση μόνιμη και επαρκή. Δεν θέλουμε τίποτα λιγότερο. Δεν θέλουμε κάτι περισσότερο. Πιστεύουμε όλοι ότι είναι εντελώς αυτονόητο να έρχεται κάποιος φοιτητής σε μια Σχολή και να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Δεν είναι δυνατόν εμείς να ερχόμαστε από τη Ρόδο, από την Κύπρο, την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη και να καθόμαστε εμείς να ψάχνουμε για κτίριο. Τώρα το ποιοι είναι οι αρμόδιοι; Οι αρμόδιοι ας κάτσουν να βρουν μια λύση και ας μας την δώσουν, μια μόνιμη και επαρκή λύση, αυτό θέλουμε και τίποτε άλλο».
Από την πλευρά του ο τριτοετής φοιτητής Απόστολος Τσαρτάς δήλωσε πως «τρία χρόνια ζητάμε για το κτίριο. Δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα, καμία λύση. Οι αρμόδιοι πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον και αυτή τη στιγμή μας έχουν αναγκάσει να βγαίνουμε στους δρόμους και να φωνάζουμε για κάτι το αυτονόητο. Μας προτείνουν λύσεις μακροπρόθεσμες, ενώ αυτή τη στιγμή δεν χωράμε μέσα στο κτίριο. Έχουν έρθει άλλα 100 νέα άτομα και δεν μπορούν να γίνουν τα μαθήματα».
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Ιωάννης Δημητρίου, επισήμανε πως «είμαστε εδώ και συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά. Κάναμε τόσο αγώνα για να έρθει η Σχολή Καλών Τεχνών στη Φλώρινα, δεν πρέπει σήμερα να απεμπολήσουμε αυτήν την κατάσταση. Θεωρώ ότι στην φάση που βρισκόμαστε τώρα, τα κτίρια του ΟΑΕΔ, είναι τα μόνα που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Ευελπιστούμε ότι ο κ. Βερναρδάκης, ο οποίος και προέρχεται από τον διδασκαλικό χώρο, να δώσει την λύση που όλοι επιδιώκουμε».
Κοντά στους φοιτητές βρέθηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Θωμάς Ταλλίδης, αλλά και πολλοί καθηγητές τους. Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε πορεία προς το δημαρχείο Φλώρινας, όπου αντιπροσωπεία φοιτητών είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Αντώνη Σίπκα.
Λίγες ημέρες πριν, οι φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει πορεία προς τη νομαρχία, έχοντας στο πλευρό τους ιδιοκτήτες ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: