Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

«Αρωμα» εκλογών

Του Γιώργου Περιβολάρη
geoper@otenet.gr

«ΑΡΩΜΑ» εκλογών φαίνεται πως άρχισε να μυρίζει τον τελευταίο καιρό, με τη χώρα να μπαίνει σε μια – μακρά λογικά – προεκλογική περίοδο και ενώ απομένουν τρία ολόκληρα χρόνια προκειμένου η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία.
ΣΤΕΛΕΧΗ όλων των κομμάτων έχουν ξεκινήσει περιοδείες σε κάθε σημείο της χώρας και μόνο στη Δυτική Μακεδονία τις τελευταίες μέρες είδαμε ουκ ολίγα από αυτά να υπόσχονται και να καταγγέλλουν.
ΒΕΒΑΙΑ, το πόσο αυτό ωφελεί τη χώρα είναι μια άλλη ιστορία. Το παράλογο είναι πως όποιος ανεβαίνει στη Δυτική Μακεδονία μας γεμίζει με «θα» και έπειτα εξαφανίζεται. Ειδικά τα στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναγωνίζονται το ένα το άλλο σε υποσχέσεις. Υποσχέσεις όμως που θυμίζουν πολύ αυτές που ακούγαμε τόσο χρόνια από τα ίδια στελέχη, όταν ήταν κυβερνητικά.
ΓΙΑΤΙ, κακά τα ψέματα, για τα όποια προβλήματα υπάρχουν σε διάφορους τομείς της κοινωνίας, δε μπορεί να ευθύνεται μόνο η πενταετής διακυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ φρόντισε τόσα χρόνια να δημιουργήσει προβλήματα, να τα «κουκουλώσει» και όταν αυτά βγήκαν στην επιφάνεια – και με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας – να παρουσιάζεται ως τιμητής. Και να προτείνει μάλιστα και λύσεις για ότι αυτό δημιούργησε. Αυτό κι αν είναι παράλογο.
Η ΔΥΤΙΚΗ Μακεδονία όμως έχει χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις. Και δυστυχώς δεν έχει δει να μετουσιώνονται σε έργα. Οι επόμενες εκλογές θα είναι το απόλυτο ντέρμπι. Ότι κι αν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, εάν η κυβέρνηση τηρήσει μέρος μόνο των υποσχέσεων της και… ελαφρύνει τη τσέπη μας, τότε θα έχει προβάδισμα. Αλλιώς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: