Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Θόδωρος Καράογλου: «Και οι 151 να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων»

«Έχουμε μπροστά μας τρία ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και πιστεύουμε ότι και οι 151 βουλευτές θα σταθούν στο ύψος τους, στο ύψος των περιστάσεων και θα στηρίξουν το κυβερνητικό έργο, οπότε με τη λήξη της κυβερνητικής μας θητείας, ο ελληνικός λαός θα εκτιμήσει και το έργο το οποίο θα έχουμε αποδώσει μέχρι τότε και την κάθαρση που θα έχει γίνει σε όλους τους τομείς» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου από το Αμύνταιο, όπου βρέθηκε για τη συνεδρίαση της δημοτικής κομματικής συνέλευσης της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Καράογλου υπογράμμισε επίσης πως «το τελευταίο τρίμηνο υπάρχει ένα βαρύ και δυσμενές κλίμα για τη Νέα Δημοκρατία, με το προβάδισμα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ και ήταν κάτι που κάποια στιγμή θα γινόταν. Δεν μπορεί ένα κόμμα που είναι στην κυβέρνηση επί σειρά ετών να προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Εμείς δεν κρύβουμε την πραγματικότητα, το αναγνωρίζουμε και προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Αυτό που εμείς κάναμε με επιτυχία είναι να αναλύσουμε τους λόγους του προβαδίσματος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι εντελώς συγκυριακό και θα εξηγήσω τους λόγους.
Είναι γεγονός ότι αμέσως μετά τη διεθνή έκθεση στη Θεσσαλονίκη κατεγράφησαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Εμείς έγκαιρα διαπιστώσαμε και αναλύσαμε τους λόγους που βγήκε το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Υπάρχει ένα βαρύ κλίμα από σκάνδαλα η σκανδαλολογία. Δυστυχώς συγκεκριμένα ΜΜΕ αναδείξανε θέματα που κάποια ήταν σκάνδαλα και κάποια δεν ήταν και άλλα τα μεγιστοποίησαν, τα παραμορφώσανε και τα παρουσιάσανε σαν πολύ μεγάλα ζητήματα. Ζητήματα παραπολιτικής και όχι πολιτικής. Η ουσία της πολιτικής ζωής είναι τα προβλήματα του πολίτη, η καθημερινότητά του. Έτσι επιβαρύνανε και συσκοτίσανε το πολιτικό τοπίο.
Εκτός αυτού υπάρχει μια παγκόσμια οικονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, μια παγκόσμια οικονομική κρίση που προφανέστατα έχει επηρεάσει την Ελληνική οικονομία και τον Ελληνικό λαό. Εμείς στο ζήτημα αυτό λέμε ότι είναι τυχερός ο τόπος και η χώρα που έχει κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κώστα τον Καραμανλή. Γιατί αποδεικνύει καθημερινά ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, με όσο το δυνατόν μικρότερες συνέπειες και για τη χώρα και για την αγορά και για τους πολίτες. Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει η Νέα Δημοκρατία με επιθετικές πρωτοβουλίες θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.
Ερωτηθείς για το Βοτοπέδι, ο κ. Καράογλου το χαρακτήρισε «σκάνδαλο και μάλιστα σε τρεις φάσεις». Συγκεκριμένα ανέφερε πως «η πρώτη φάση είναι επί ΠΑΣΟΚ με τους Δρυ και Φωτιάδη, που αναγνώρισαν τα χρυσόβουλα και την ιδιοκτησία της λίμνης Βιστωνίδας με τα 25.000 στρέμματα, δεύτερη φάση είναι όταν δεν ασκήθηκαν τα ένδικα μέσα από το δημόσιο, όταν παραιτήθηκε το δημόσιο των ενδίκων μέσων του και η τρίτη φάση του σκανδάλου είναι όταν προχωρήσαμε σε ανταλλαγές. Ανταλλαγές οι οποίες ήταν υποβαθμισμένες σε ότι έχει σχέση την παραχώρηση των ακινήτων του δημοσίου και υπερτιμημένων σ’ ότι αφορά τη λίμνη Βιστωνίδα και τις παρόχθιες εκτάσεις.
Θεωρώ ότι είναι ένα σκάνδαλο μεγάλο και το οποίο βεβαίως έχει υπεύθυνους. Γι’ αυτό το λόγο πριν ένα μήνα περίπου η Ν.Δ. με δική της πρόταση έφερε το θέμα στη Βουλή και σε υλοποίηση της δικής της πρότασης αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση εξεταστικής επιτροπής και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, γιατί εμείς έχουμε μια αρχή μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Πιστεύω ότι η Ν.Δ. που έχει πληγεί πάρα πολύ από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, θέλει να ξεκαθαρίσει απόλυτα το τοπίο».
Τέλος, αναφέρθηκε σε αλλαγές προσώπων όπου χρειάζεται και συγκεκριμένα υποστήριξε πως «υπάρχει μια αρχή που λέει «ουδείς αναντικατάστατος», που σημαίνει όλοι κρίνονται για τα συν και τα πλην της λειτουργίας τους και αποφασίζουμε αν είναι χρήσιμοι και πρέπει να παραμείνουν ή δεν είναι τόσο χρήσιμοι και πρέπει να αντικατασταθούν. Η Ν.Δ. έχει χιλιάδες στελέχη που μπορεί να αξιοποιήσει.
Εκτιμώ ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν αποδώσανε τα αναμενόμενα ή συνδέσανε το όνομά τους με καταστάσεις που δεν έπρεπε να το συνδέσουν ή το ύφος και το ήθος, η συμπεριφορά τους δεν ήταν η πρέπουσα και δεν συνάδει με την πάγια αρχή μας περί σεμνότητας και ταπεινότητας, υπάρχει η δυνατότητα να αντικατασταθούν τα στελέχη αυτά.
Σε επίπεδο κυβέρνησης δεν μπορώ να πω ονόματα, γιατί είμαστε 151 και δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα. Σε επίπεδο στελεχών που τιμήθηκαν από την παράταξη όπως ο κ. Αθανασόπουλος διοικητής της ΔΕΗ, ο κ. Αράπογλου διοικητής της Εθνικής, ο κ. Βουρλούμης διοικητής του ΟΤΕ, οι οποίοι δεν έκαναν όπως έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους και πλήγωσαν τον Ελληνικό λαό.
Δεν μπορεί ο κ. Αθανασόπουλος να προτείνει μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Δεν μπορεί ο κ. Αράπογλου σε μια δύσκολη συγκυρία να αυξάνει τα επιτόκια. Εκτιμώ ότι πρέπει να αντικατασταθούν, γιατί με τη στάση τους προκαλέσανε την κοινωνία και βλάψανε την παράταξή μας.
Η προσωπική που εκτίμηση είναι ότι πρέπει να γίνει ανασχηματισμός αλλά αυτό είναι αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού που βλέπει τα πράγματα σφαιρικά και ξέρει τι να κάνει. Τον εμπιστευόμαστε τον Πρωθυπουργό γιατί μας οδήγησε σε 7,5 νίκες από τις οκτώ εκλογικές μάχες».
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φλώρινας, Σταύρος Παπασωτηρίου, αναφέρθηκε στη σημασία των δημοτικών συνελεύσεων, που όπως είπε «στόχος είναι η ενημέρωση των τοπικών στελεχών για το κυβερνητικό έργο, ώστε να προωθηθεί και να γνωστοποιηθεί στην κοινωνία». Παρόντες ήταν επίσης ο βουλευτής Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης του κόμματος Μίλτος Τασούλης και ο τομεάρχης του νομού Δημήτριος Τζινκώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: