Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Ουδέν κρυπτόν

Του Γιώργου Περιβολάρη
geoper@otenet.gr

ΟΙ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα δείχνουν πως θα κρατήσουν για πολύ καιρό. Και με μια ποια ψύχραιμη ματιά πολλά από αυτά τα γεγονότα δείχνουν να συνδέονται μεταξύ τους με τον έναν ή άλλο τρόπο.
ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ έγινε με τις διαρκείς παρεμβάσεις ηγεσίας και ΜΜΕ των Σκοπίων, αλλά και των «τοποτηρητών» τους εντός Ελλάδος, σχετικά με το πεδίο βολής Λόφων. Παρεμβάσεις που άγγιξαν τα όρια της αστειότητας και προκάλεσαν τον κοινό νου.
ΚΑΙ ΑΝ είχατε αναρωτηθεί από πού πηγάζει αυτό το ωμό και κυνικό «θράσος», η απάντηση ήρθε μέσα σε λίγες μέρες. Το στημένο παιχνίδι για το «Σκοπιανό» αποκαλύφθηκε σε καίρια χρονική στιγμή, τη στιγμή που όλα πια είναι πιο ορατά ακόμα και σε τυφλούς. Ο καιροσκοπισμός και οι προσωπικές επιδιώξεις αποκαλύφθηκαν και οι μάσκες έπεσαν για όλους. Εντός κι εκτός συνόρων.
ΒΛΕΠΕΤΕ, κάποιοι είχαν μια δεδομένη λύση στο μυαλό τους και από εκεί αντλούσαν τη «δύναμη» για κάθε τους ενέργεια. Απίστευτη αλαζονεία και έπαρση. Ύψωσαν ανάστημα πάνω από αυτό που και οι ίδιοι αντέχουν.
ΑΛΛΑ έτσι γίνεται πάντα. Όταν χρησιμοποιείς δεκανίκια και δε βασίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις και επιχειρήματα, έρχεται η στιγμή που δεν αντέχεις το βάρος που επιχειρείς να σηκώσεις στους ώμους σου. Και καταλήγεις γραφικός, ως υποχείριο σχεδίων άλλων.
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περίπτωση η ηγεσία της FYROM έπαιξε το παιχνίδι της στηριγμένη σε «γυάλινα πόδια». Και αργά ή γρήγορα θα το πληρώσει. Όπως και όλοι όσοι πήραν μέρος ως πιόνια. «Το «Ουράνιο Τόξο» παίζει παιχνίδια και γίνεται επικίνδυνο» είπε πρόσφατα ο Γιώργος Λιάνης. Και όταν αυτή η άποψη ακούγεται από τα χείλη ενός πολιτικού με 20ετή παρουσία στη Φλώρινα και γνώστη του θέματος, τότε τα υπόλοιπα σχόλια περιττεύουν.
ΕΙΝΑΙ αλήθεια πως παιχνίδια παίζουν πολλοί στην περιοχή. Άλλοι απροκάλυπτα, άλλοι κρυμμένοι σε σκοτεινά υπόγεια. Ουδέν κρυπτόν όμως… Ο ρόλος του καθενός πια είναι ξεκάθαρος.
Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: