Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Ζητούν την απομάκρυνση του πεδίου βολής Λόφων


























Κατηγορηματικά υπέρ της κατάργησης του πεδίου βολής Λόφων τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο Μελίτης, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης που ζήτησε η παράταξη της μειοψηφίας.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Σταύρος Παπασωτηρίου, διάβασε το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε ο συνδυασμός του και το οποίο αναφέρει: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μελίτης εκφράζει την συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Δ.Δ. Λόφων αλλά και των όμορων δημοτικών διαμερισμάτων σχετικά με την χρήση του πεδίου βολής.
Είναι γνωστό ότι από το 2003 επί της ουσίας είναι ανενεργό διότι δεν πληρεί τους όρους ασφάλειας που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο πεδίο βολής με τα πυρομαχικά και τα μέσα που χρησιμοποιούνται σήμερα.
Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε την απόφαση του τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Λόφων αλλά και των όμορων Δημοτικών Διαμερισμάτων για την αναστολή λειτουργίας του πεδίου βολής διότι πρέπει να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων και οι ιδιοκτησίες τους και ζητούμε από την Πολιτεία την άμεση έναρξη διαλόγου για την επίλυση του θέματος.
Η δική μας απαίτηση είναι να απομακρυνθεί το πεδίο βολής από τις κατοικημένες περιοχές και όχι ο Στρατός της Πατρίδας μας.
Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τα γεγονότα στις 13/10/2008 και για τις συλλήψεις του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Λόφων αλλά και δημοτών που ακολούθησαν, γι’ αυτό ζητούμε να ενημερώνεται έγκαιρα η Δημοτική Αρχή για την αποφυγή αιφνιδιασμών.
Δηλώνουμε ότι δημοσιεύματα αλλά και δηλώσεις από «αυτόκλητους» προστάτες εντός και εκτός των Ελληνικών Συνόρων που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν με καιροσκοπισμό αυτό το συμβάν, που δεν είχε σκοπό παρά μόνο τη διασφάλιση της υγείας, της ιδιοκτησίας και της ασφάλειας των πολιτών, αποκαλύπτει τις αληθινές προθέσεις τους και μας βρίσκει σθεναρά αντίθετους.
Γι’ αυτό καλούμε το σύνολο των δημοτών μας να επιδείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης και να απομονώσει διχαστικές και αποπροσανατολιστικές φωνές από όπου και αν προέρχονται αυτές».
Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Μελίτης Κωνσταντίνος Τσακμάκης τόνισε πως «για άλλη μια φορά το πεδίο βολής των Λόφων βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Αυτή τη φορά όμως δεν ασχολούνται μόνο τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης με το θέμα του αιτήματος των κατοίκων για απομάκρυνση του πεδίου βολής από την περιοχή.
Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθούμε την ενασχόληση των πανελλήνιας εμβέλειας Μέσων Ενημέρωσης, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, ακόμα και του πρωθυπουργού της γειτονικής Π.Γ.Δ.Μ. με το πρόβλημα της απομάκρυνσης του πεδίου βολής Λόφων. Το αντικείμενο της συζήτησης είναι τόσο παράξενο που αγγίζει τα όρια του κωμικοτραγικού: ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την προστασία της ζωής, της υγείας και των περιουσιών των κατοίκων, έχει λάβει διαστάσεις «εθνικού» προβλήματος από κάθε λογής «υπερπατριώτες». Αφορμή για την παρεκτροπή της συζήτησης και για την παραποίηση της αλήθειας που σχετίζονται με το θέμα του πεδίου βολής Λόφων, ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, κου Γκρούεφσκι, περί ανησυχίας του για τα δικαιώματα των πολιτών στην Ελλάδα. Δυστυχώς, αμέσως μετά τις δηλώσεις του κου Γκρούεφσκι, ακολούθησαν αναρίθμητες ανακοινώσεις, άρθρα και συζητήσεις σε τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες, το διαδίκτυο κ.λπ., που αντί να ασχολούνται με το πραγματικό θέμα της απομάκρυνσης του πεδίου βολής, έχουν βάλει στο στόχαστρό τους κατοίκους του Δήμου Μελίτης. Μέσα σ’ αυτό τον ορυμαγδό έχουν ακουστεί και γραφτεί απίστευτα πράγματα για τους κατοίκους του Δήμου Μελίτης: από το ότι «δεν θέλουμε το στρατό» και «είμαστε φιλοσκοπιανοί» και «ανθέλληνες», μέχρι ότι «πρέπει να πατήσουν τα τανκ όσους παρεμποδίζουν τη λειτουργία του πεδίου βολής».
Οι κάτοικοι του Δήμου Μελίτης βάλλονται άδικα για μια ακόμη φορά, όπως πριν λίγους μήνες όταν κάποια από τα Μέσα Ενημέρωσης και οι γνωστοί «υπερπατριώτες» μετέτρεψαν ένα πανηγύρι σε «φιλοσκοπιανή συνάντηση», αλλά όταν αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων ότι ήταν απλώς ένα πανηγύρι κανείς δεν τόλμησε να πει ότι έκανε λάθος και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Έτσι λοιπόν, το δίκαιο αίτημά μας για απομάκρυνση του πεδίου βολής- που λειτουργεί πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές και έχουν απειληθεί στο πρόσφατο παρελθόν η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων από λάθος βολές και οι οβίδες έσκασαν σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά μας- μας έχει μετατρέψει σε «φιλοσκοπιανούς», σε «αυτούς που δεν θέλουν το στρατό» και άλλα γραφικά.
Επειδή σε δύσκολους καιρούς απαιτείται οι απόψεις να είναι ξεκάθαρες και κυρίως να ακούγονται, διότι δεν μας έχει δοθεί χρόνος για να τις εκφράσουμε (τα κανάλια προτιμούν τις εθνικιστικές και επικίνδυνες κορώνες του κ. Βελόπουλου), θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Η παρουσία του στρατού στην περιοχή είναι επιβεβλημένη, καθώς πρόκειται για μεθοριακή περιοχή και φυσικά επιθυμητή από τους κατοίκους.
Η λειτουργία του πεδίου βολής Λόφων εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή και την υγεία των κατοίκων. Επίσης, καταστρέφει τις σοδιές και τις περιουσίες μας, καθώς και τις οδικέ υποδομές του τόπου με τη διέλευση των αρμάτων μάχης. Το πεδίο βολής Λόφων πρέπει να καταργηθεί.
Εκτός από τους κινδύνους που διατρέχουμε από τη λειτουργία του πεδίου βολής και τις καταστροφές των περιουσιών μας, το πεδίο βολής έχει έντονα αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα για τη μαστιζόμενη από την ανεργία κριτική κοινωνία του Δήμου Μελίτης. Έχουμε αλληλογραφία με την εταιρία KNAUF, η οποία διερευνά τις δυνατότητες και επιθυμεί να πραγματοποιήσει μεγάλη επένδυση στην περιοχή, που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας, θεωρεί την ύπαρξη του πεδίου βολής αποτρεπτικό παράγοντα για την υλοποίηση της επένδυσης.
Παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε προ τετραετίας από τον Αρχηγό ΓΕΣ, μετά από ανάλογες με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των κατοίκων, ότι θα καταργηθεί το πεδίο βολής, σήμερα βλέπουμε την πραγματοποίηση ασκήσεων μεγάλης κλίμακας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν μας αρκούν τα λόγια. Το πεδίο βολής πρέπει να καταργηθεί οριστικά.
Η προσπάθεια παρέμβασης του κου Γκρούεφσκι στα εσωτερικά της χώρας μας δεν μας αφορά. Είναι δουλειά της Ελληνικής Πολιτείας να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις προέρχονται από το εξωτερικό της χώρας. Εμείς το μόνο που επιθυμούμε είναι το αίτημά μας για απομάκρυνση του πεδίου βολής να μην αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης του καθενός. Δεν έχουμε την ανάγκη αυτόκλητων υπερασπιστών.
Πρέπει να καταλάβουν κάποια Μέσα Ενημέρωσης και οι γνωστοί «υπερπατριώτες» ότι, με την παραποίηση των γεγονότων, την παρεκτροπή της συζήτησης για το θέμα του πεδίου βολής και τη στάση τους, μπορεί να ανεβάζουν τα νούμερα της τηλεθέασης τα μεν και να αυτοπροβάλλονται δε, όμως ουσιαστικά ρίχνουν νερό στο μύλο του κου Γκρούεφσκι και τον καθιστούν ρυθμιστή της δημόσιας συζήτησης στη χώρα μας. Είναι, αν μη τι άλλο, επικίνδυνο το να δίνουμε διαστάσεις που δεν υπάρχουν σε ένα θέμα διεκδίκησης μιας τοπικής κοινωνίας. Εξάλλου σε πολλά μέρη της Ελλάδας έχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι απαιτώντας την απομάκρυνση των πεδίων βολής από τους τόπους τους. Γιατί μόνο εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να επιδεικνύουμε πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης σε κάθε διεκδίκησή μας;
Πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Μελίτης έχει λάβει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απομάκρυνση του πεδίου βολής Λόφων, εκφράζοντας το γενικό αίσθημα των κατοίκων και την επιθυμία τους να μην απειλείται η ζωή τους από βλήματα που σκάνε μερικές δεκάδες μέτρα από τους οικισμούς, να μην κινδυνεύει η υγεία τους από τα τοξικά συστατικά των βλημάτων, να μην καταστρέφονται οι καλλιέργειες και οι βοσκήσιμες εκτάσεις και να μπορούν να καλλιεργούν την γη τους χωρίς απαγορεύσεις. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία της συγκεκριμένης διεκδίκησης της τοπικής κοινωνίας είναι προβοκάτσια και εθνικά επικίνδυνη».
Ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας, Στάθης Κωνσταντινίδης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Άκουσα ότι δεν θέλουμε το πεδίο βολής. Στην προηγούμενη άσκηση την Τρίτη, ήμουν παρών στους Λόφους από τις 7 μέχρι τις 10.30, μίλησα με τους κατοίκους και μου ζήτησαν να υποσχεθώ κάτι και τους είχα πει ευθαρσώς, ότι εγώ δε μπορώ να υποσχεθώ κάτι το οποίο δεν υπογράφω εγώ, αλλά μπορώ να κάνω τον αγώνα να μην γίνουν βολές και αυτό έπραξα, παρουσία των κατοίκων, και την επόμενη μέρα είχαμε σαν αποτέλεσμα να μην γίνει η βολή.
Βέβαια, ακούμε «να μην γίνει η βολή» και αυτό πρέπει να τεκμηριωθεί. Δεν βρίσκομαι εδώ για να πάρω απόφαση εγώ. Το δημοτικό συμβούλιο και οι κάτοικοι θα πάρουν την απόφαση και όπως έχω πει, εγώ θα εκφράσω τις απόψεις μου και ο καθένας μας θα κριθεί από αυτά που λέει και από αυτά που πράττει. Τρεις ή τέσσερις φορές άκουσα για το πεδίο βολής. Δεν μιλάμε για βολές όμως, εδώ αντιδράσαμε και στις ασκήσεις. Είναι άλλο πράγμα το πεδίο βολής και άλλο οι ασκήσεις. Είναι ξεκάθαρο, είτε βολεύει κάποιους είτε όχι.
Στάθηκα στο πλευρό των κατοίκων από την πρώτη στιγμή και είπα ότι είμαι στο πλευρό τους, αλλά χρειάζεται μια διεργασία. Πεδίο βολής δεν καταργείται με τα λόγια, με χαρτιά καταργείται. Ένα πεδίο βολής που υπάρχει εδώ και 50 χρόνια. Και πήρατε απόφαση το 2003 και μέχρι το 2008 δεν έχετε κάνει καμία ενέργεια ώστε να μην ξαναγίνει βολή και το διαχωρίζω αυτό.
Όπως εσείς έχετε αιτιάσεις για να αποδείξετε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας γιατί δεν πρέπει να γίνονται βολές, έτσι και ο στρατός έχει αιτιάσεις γιατί πρέπει να έχει ένα πεδίο βολής στη Φλώρινα. Είναι διαφορετικό η βολή από τις ασκήσεις. Εάν κάποιοι δεν θέλουν ούτε τις ασκήσεις, δεν θέλουν το στρατό, είναι δικαίωμά τους. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ένα πεδίο ασκήσεων πρέπει να υπάρχει, η προσωπική άποψη άλλων, μπορεί να είναι διαφορετική».
Το λόγο, στη διάρκεια της δίωρης συνεδρίασης, πήραν ακόμη ο πρόεδρος του δ.δ. Λόφων, Νικόλαος Μητσκόπουλος, ο πρόεδρος του δ.δ. Κέλλης, Αθανάσιος Τάσκας, ο πρόεδρος του δ.δ. Μελίτης, Αλέξανδρος Ιωαννίδης και κάτοικοι της περιοχής.
Ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση του πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Τσότσκου. «Καταλύθηκαν οι θεσμοί και τα πάντα. Σύρθηκε και διασύρθηκε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου σαν κοινός απατεώνας. Παραβάτης του κοινού ποινικού δικαίου, για παρακώλυση των συγκοινωνιών και για αντίσταση κατά της Αρχής. Σύρθηκε στη φυλακή με άλλους τρεις. Και ζήτησαν οι κύριοι να υπάρξει διάλογος. Πως; Με συνθήκες κρατουμένων και κάποιων άλλων από πλευράς ισχύος; Ποιος είναι αυτός ο κ. Ούρδας; κ. Κωσταντινίδη να με ενημερώσετε από πού πήρε τις εντολές να λειτουργήσει κατά αυτόν τον τρόπο;
Θα ήθελα πολύ να είμαστε εδώ για την τηλεθέρμανση, για το περιβάλλον μας, για την ανάπτυξη του τόπου μας. Και μαζευτήκαμε όλοι εδώ όχι γι’ αυτό, αλλά γιατί κάποιοι μας προσβάλλουν συνεχώς. Είτε λέγεται πανηγύρι Μελίτης, είτε λέγεται παζάρι Μελίτης, είτε λέγεται βολή. Και δεν αναφέρουν Λόφους στην τηλεόραση…Μελίτη έγραφε. Κι αν ο κ. Γκούεφσκι φροντίζει μια φορά να πει αυτά που θέλει, κάποιοι παράγοντες εδώ μέσα, τύπου Βελόπουλου, Άνθιμου, Ψωμιάδη και δεν με ενδιαφέρει αν αυτοί είναι Έλληνες, μη σώσει να είναι αυτοί, γιατί εμείς είμαστε οι πραγματικοί πατριώτες Έλληνες και αυτοί είναι τα λαμόγια που έχουν φάει την Ελλάδα εν’ ονόματι της Ελλάδας, εν’ ονόματι κάποιου ψευτοπατριωτισμού. Να τελειώνει η ιστορία.
Πατριωτικό είναι αυτό που συμφέρει την πατρίδα, άρα τον τόπο μου, άρα τη Μελίτη, άρα τους Λόφους, άρα την υγεία των κατοίκων και όχι να σηκώνουμε δήθεν γαλανόλευκες σημαίες και να βγαίνουν στα κανάλια και να λένε «Είσαι Έλληνας υπήκοος ή Έλληνας το γένος;». να βάζουμε μια γυναικούλα στην πλατεία να της λέμε «Τι θέλετε κυρία μου. Θέλετε ή δεν θέλετε Στρατό εκεί;». Είναι δυνατόν να τα λέει αυτά σε μια απλή γυναίκα; Σε ποιους τα λένε αυτά;
Εμένα με ενδιαφέρει, και το είπα στον κ. Ούρδα, «Αύριο τι θα κάνετε κ. Ούρδα;». και σε διαβεβαιώ αν ήταν το ΠΑΣΟΚ αυτός ο κύριος θα είχε φύγει. Ενήργησε αυθαίρετα εντελώς, χωρίς εντολές. Εν πήρε εντολές, να το πείτε εσείς. Αν η Μπακογιάννη του έδωσε και ο Παυλόπουλος. Ή να συνέλθει η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ. Ποια κόμματα, ποιες Νομαρχιακές πήραν θέση το ίδιο βράδυ ή την επόμενη μέρα; Απλά σήμερα έστειλαν από ένα χαρτάκι ο καθένας που λυπούνται και θλίβονται. Αυτό ήταν όλη η συμπαράσταση. Είναι όλοι τους ανιστόρητοι.
Μην αφήνετε τον κόσμο εκτεθειμένο όπως πάντα, μην τον αφήνεται ανασφαλή να δέχεται πυρά και βολές από τον κάθε τυχάρπαστο-δεν με ενδιαφέρει από πού είναι- τα προβλήματά μας είναι πάρα πολλά» είπε μεταξύ άλλων.
Τελικά, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την πλειοψηφία να καταψηφίζει το ψήφισμα και να εμμένει στην απόφαση του 2003.

Υπέρ της κατάργησης και οι φορείς
Στην απόφαση να ζητήσουν την κατάργηση του πεδίου βολής από τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη κατέληξαν οι φορείς του νομού, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης, αφού εξιστόρησε τα γεγονότα με χρονολογική σειρά, προχώρησε σε πολιτικές κρίσεις, λέγοντας: «Οι αλλεπάλληλες, ιταμές και ωμές παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού της Π.Γ.Δ.Μ. Νίκολα Γκρούεφσκι συνιστούν βίαιη ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας, την οποίαν όλοι οι Έλληνες και φυσικά οι συμπατριώτες μου την καταδικάζουμε. Δε χρειαζόμεθα αυτόκλητους προστάτες των δικαιωμάτων μας. Ξέρουμε να τα υπερασπιζόμαστε μόνοι μας.
Η ευθυγράμμιση του «Ουρανίου Τόξου» με τις παρεμβάσεις Γκρούεφσκι είναι πλέον ολοφάνερη. Τα λίγα πρόσωπα που αποτελούν το «Ουράνιο Τόξο» δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εκφράζονται σαν το σύνολο του λαού της Φλώρινας, πόσο μάλλον που όσα διατυπώνουν είναι συνήθως ακριβώς τα αντίθετα απ΄ αυτά που πιστεύει ο λαός της Φλώρινας.
Όλοι κατανοούμε την ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων να ασκούνται και όλοι αγαπάμε τα στρατευμένα μας παιδιά, ιδιαίτερα οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών. Αλλά η αντίδραση των ακριτών προέρχεται μόνον από λόγους κοινωνικούς, από το ύψιστο δικαίωμα για την ασφάλεια της ζωής τους και από λόγους περιβαλλοντικούς που είναι κι αυτοί πολύ σοβαροί. Υπάρχει τρόπος να μεταφερθεί το Πεδίο Βολής κάπου αλλού και να μη συνιστά απειλή για κανέναν.
Θεωρώ, ότι ο τρόπος που ορισμένοι εμπνεύστηκαν την άσκηση των βαρέων αρμάτων στο άκρως επικίνδυνο πεδίο βολής Μελίτης - Λόφων αυτήν την ώρα και ο τρόπος που αντιμετώπισαν τα επεισόδια που έγιναν από δικαίως αγανακτισμένους κατοίκους της περιοχής συνιστά βαρύτατη πολιτική ακρισία και ρίχνει «νερό στο μύλο» όλων όσων προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην περιοχή μας».
Ο δήμαρχος Αμυνταίου, Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης τόνισε μεταξύ άλλων πως «το θέμα του πεδίου βολής το έχει πληρώσει περισσότερο το Αμύνταιο, γιατί φαίνεται ότι ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της Φλώρινας δεν το απασχολεί τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το λεκανοπέδιο του Αμυνταίου.
Κατ’ επανάληψη ζητάμε λειτουργία τμημάτων ΤΕΙ ή οποιεσδήποτε άλλες κινήσεις θα δημιουργήσουν μια κινητικότητα στην περιοχή του Αμυνταίου, αλλά αυτά μένουν ασαφή και αδιευκρίνιστα ακόμα. Ένας σημαντικός παράγοντας που αναπτύχθηκε το Αμύνταιο ήταν η παρουσία του στρατού εκεί και οι σχέσεις με τους πολίτες ήταν αγαστές, χωρίς αντεγκλήσεις.
Σήμερα δημιουργείται μια νέα κατάσταση συσχετισμού του στρατού στην πόλη του Αμυνταίου και της λειτουργίας του πεδίου βολής. Θεωρώ ότι αυτό το δίλημμα είναι εκβιαστικό και δεν πρέπει να ταυτίζονται αυτά μεταξύ τους. Το Αμύνταιο θέλει στρατό, η Κέλλη δεν θέλει, όχι με την έννοια της παρουσίας του Στρατού, αλλά με την έννοια του πεδίου βολής και δικαίως οι κάτοικοι αντιτίθενται. Να υπάρχει στρατός στο Αμύνταιο και να σταματήσει να λειτουργεί με αυτή τη μορφή το πεδίο βολής στην Κέλλη, γιατί είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται βολές εκεί από άρματα μάχης τη στιγμή που δεν υπήρχε ένα αντάλλαγμα γι’ αυτούς τους κατοίκους. Το ΚΕΒΟΠ που πήγε στην Καστοριά να ενσωματωθεί στο Αμύνταιο, γιατί διέθετε μεγάλη μονάδα και μπορούσε το ΚΕΒΟΠ να μην έχει καμία σχέση με τη λειτουργία του πεδίου βολής».
Τις απόψεις που εξέφρασαν στο δημοτικό συμβούλιο Μελίτης, επανέλαβαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στάθης Κωνσταντινίδης, ο δήμαρχος Μελίτης Κωνσταντίνος Τσακμάκης και οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων. Όπως επίσης αποφασίστηκε, οι φορείς θα ζητήσουν από τον υπουργό και την ενίσχυση του στρατού στην περιοχή του Αμυνταίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: